انواع بازرها و بررسی MLT-8530

بازر وسیله‌ای است که می‌تواند سیگنال الکتریکی را به سیگنال صوتی تبدیل کند. از بازر در دستگاه‌های مختلف برای ایجاد صوت استفاده می‌شود. بازرها عموما با ولتاژ DC  کار می‌کنند. بازرها بر اساس ساختار و نحوه کنترل تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه مطلب به بررسی انواع بازر می‌پردازیم.

انواع بازر بر اساس ساختار

بازرها از لحاظ ساختار به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • بازر پیزوالکتریک: این بازر از مواد پیزوالکتریک (مواد پیزوالکتریک نوعی ترنسدیوسر هستند که می‌توانند نوعی از انرژی را به نوع دیگر تبدیل کنند ) استفاده می کند، هنگامی که ماده پیزوالکتریک توسط نیروی خارجی تغییر شکل می‌دهد، بار الکتریکی تولید می‌کند. به طور مشابه، اعمال میدان الکتریکی به ماده پیزوالکتریک منجر به تغییر شکل می‌شود.
  • بازر الکترومغناطیسی: عمدتا از میدان مغناطیسی تولید شده توسط هادی انرژی الکتریکی استفاده می‌کند که به وسیله نیروی مغناطیسی تولید شده توسط آهنربا دائم و هادی رسانا روی سیم پیچ نصب شده است.

انواع بازر بر اساس نحوه کنترل

بازرها بر اساس نحوه کنترل به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • بازر اکتیو: دارای نوسانگر داخلی می‌باشد که در صورت اتصال به ولتاژ DC می‌تواند جریان مستقیم ثابت را به سیگنال پالس با فرکانس خاصی تبدیل کند.
  • بازر غیر فعال: هیچ اسیلاتوری داخل آن وجود ندارد. توسط سیگنال DC نمی تواند صدا تولید کند. باید توسط موج مربعی و مدار درایو خارجی شروع به کار کند. 

بررسی بازر MLT-8530

در ادامه این مقاله ، می‌خواهیم به بررسی بازر MLT-8530 که از نوع غیرفعال است بپردازیم. قطعه مورد استفاده در این مقاله، از فروشگاه لیون الکترونیک تهیه شده است. بازر فعلی تولید شرکت Jiangsu Huawha Electronics Co می‌باشد . این شرکت فعالیت خود را از سال 2013 آغاز کرده است. ابعاد کلی این بازر مطابق دیتاشیت برابر زیر است:

بازر MLT-3850 یک نوع بازر غیرفعال است که مناسب بردهای کوچکمی‌باشد.

ابعاد کلی و خارجی این بازر برابر 8.7mm می‌باشد که برای بردهایی با ابعاد کوچک گزینه بسیار مناسبی می‌باشد. ارتفاع 3 میلیمتری این بازر میتواند مشکل ارتفاع بلند در بازر را حل کند و گزینه مناسبی برای قاب دستگاه با ارتفاع کم باشد. بر خلاف عموم بازرهای بازار که یک سوراخ گرد در بالای خود برای خروج صدا دارند ، پکیج این بازر یک شکاف مستطیل شکل در لبه خود دارد که صدا از آن قسمت خارج می‌شود که بهتر است در طراحی، این قسمت از بازر در لبه برد قرار بگیرد که موجب انتشار بهتر صدا شود.

 پکیج بازر MLT-3850 یک شکاف مستطیل شکل در لبه خود دارد که صدا از آن قسمت خارج میشود.
مدار راه انداز پیشنهادی دیتاشیت برای این بازر، مدار پیچیده‌ای نیست و در عمل راه اندازی این بازر بسیار ساده است.

مدار راه اندازی بازر mlt-3850 بسیار ساده است و این بازر 4 پایه دارد.

به صورت کلی این بازر دارای 4 پایه می‌باشد که 2 پایه آن vcc  و gnd  و دوپایه دیگر NC بوده که به جایی متصل نیست. ولتاژ عملکردی این بازر برابر 3.6 ولت تا 4.5 ولت می‌باشد (با ولتاژ 3.3 ولت هم تست شده و عمل کرده است. اما بلندی صدای خروجی به اندازه رنج 3.6 ولت تا 4.5 ولت نبود ) که می‌تواند گزینه خوبی در پروژه‌هایی که از باتری‌های لیتیومی استفاده می‌شود به شمار آید. فروشگاه لیون الکترونیک با واردات قطعات الکترونیک مانند بازر و سایر قطعات آماده خدمت رسانی به صنایع مختلف است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان لیون در تماس باشید.

امیدوارم از این نقد و بررسی لذت برده باشید. 
نویسنده : محمد علی قلی زاده

 

نظرات کاربران

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است.