ترانزیستور IRF540N اورجینال یک ترانزیستور از نوع ماسفت قدرت با پکیج TO-220 بوده و تحمل ولتاژ آن 100 ولت، جریان 33 آمپر و تحمل توان تلفاتی آن نیز ۱۴۰ وات است. به طور کلی پکیج TO-220 این ترانزیستور کاربردهای زیادی از جمله کاربردهای تجاری و صنعتی دارد.
زیرا دارای مقاومت کم حرارتی و هزینه تولید کم بوده و به سایر ترانزیستورهای هم رده خود ترجیح داده شده و به طور گسترده در سراسر صنعت مورد پذیرش قرار دارد.
در ساخت این ترانزیستور قدرت از تکنولوژی HEXFET استفاده شده و ساختار سلولی به شکل ۶ ضلعی دارد. چنین ساختاری به ترانزیستور امکان میدهد تا تراکم در سطح کانال گیت را افزایش دهد.
دارای کانال N بوده، مقاومت بسیار پایین در ناحیه سیلیکون دارد. از دیگر ویژگیهای آن میتوان به عملکرد سوئیچینگ بسیار سریع و نرخ تغییرات ولتاژ به زمان (dv/dt) دینامیک یا پویای آن اشاره کرد.
برای بیان چندین کاربرد ماسفت ۳۳ آمپر و ۱۰۰ وات (IRF540) میتوان گفت که این ماسفت قطعه مناسبی برای ساخت درایورهای دی سی و کلیدهای ولتاژ پایین است. همچنین در درایور DC PWM برای کنترل سرعت الکتروموتورها به کار گرفته میشود.
به علاوه، از این قطعه میتوان در کلیدهای جریان بالا بدون خرابی و برای تغییر جهت جریان در مدارات نیز استفاده کرد.
· امپدانس درونی فوق العاده پایین
· امتیاز dv/dt پویا و دینامیک
· دمای کاری حداکثر تا ۱۷۵ درجه سانتی گراد
· توان سوئیچ بسیار سریع
· دارای امتیاز کامل طراحی
· تولید مطابق با استاندارد بدون سرب
ابعاد
10.54 × 4.69 × 15.24 mm
نوع ترانزیستور
Mosfet
پلاریته ترانزیستور
N-Channle
پکیج ترانزیستور
TO-220
نوع نصب
DIP
حداکثر جریان درین
۳۳ آمپر
حداکثر توان تلفاتی
۱۴۰ وات
حداکثر ولتاژ درین سورس
۱۰۰ ولت
مقاومت روشنی درین سورس
۵۲ میلی اهم
کیفیت
اصل (Original)
برند
International Rectifier
تعداد پایه
۳
محدوده دمای کاری
-۵۵ تا +175 سانتی گراد
ولتاژ ترشولد گیت
۴ ولت
پارت نامبر
IRF540N
به طور کلی، ماسفتها قطعاتی هستند که سه ترمینال گیت (Gate)، درین (Drain) و سورس (Source) دارند. این قطعات به انواع مختلف همچون ماسفت کانال P یا PMOS و ماسفت کانال N یا NMOS دسته بندی میشود که هنگام خرید ماسفت باید به آن توجه کنید. هر دو دسته از ماسفتها به دو شکل اساسی زیر عرضه میشوند:
ماسفت مد کاهشی به عنوان یک سوئیچ یا کلید «معمولا بسته» یا به اصطلاح Normally Closed استفاده میشود. در واقع، برای خاموش یا OFF کردن ترانزیستور باید ولتاژ گیت سورس یا همان VGS را به آن اعمال کرد که ماسفت نوع کاهشی این کار را انجام میدهد.
ماسفت مد افزایشی به عنوان یک سوئیچ یا کلید «معمولا باز» یا به اصطلاح Normally Open به کار گرفته میشود. در واقع، در این نوع ماسفتها برای روشن یا ON کردن ترانزیستور، باید ولتاژ گیت سورس را به آن اعمال کرد. همچنین ماسفت irf540 از نوع افزایشی بوده و به عنوان یک سوئیچ معمولا باز استفاده میشود.
جمع بندی
در این مطلب با چند مورد از کاربرد ماسفت irf540 آشنا شدیم. همچنین گفتیم که این ترانزیستور irf540 به عنوان ماسفت ۳۳ آمپر و ۱۰۰ وات (IRF540) چه کاربردهایی در مقایسه با سایر ماسفتها میتواند داشته باشد. اگر شما نیز نظر یا تجربهای در مورد کار با این قطعه دارید، آن را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.